Смак Європи. Антропологічне дослідження культури харчування.
У фокусі уваги творчого колективу, який об’єднав співробітників Центру європейських досліджень Інституту етнології та антропології ім. Н. М. Міклухо Маклая РАН, Відділу європеїстики Музею антропології та етнографії ім. Петра Великого (Кунсткамера) РАН, а також кількох запрошених учених, знаходиться широкий діапазон проблем, пов’язаних з культурою харчування та харчовими практиками європейців. Дослідження, виконане з позицій соціальної антропології, побудовано на польових матеріалах авторів, архівних та інших джерелах. При вивченні соціокультурної ролі європейської їжі акцент робиться на наступних питаннях: аліментарні практики та джерела традиції, їжа та ідентичність, система харчування та соціальність, кухня та гендер, їжа як символ і політичний інструмент, смак у культурах, національна кухня та автентичні рецепти етикет та обряд. Книга складається з п’яти розділів, поділених на 16 глав, що відрізняються тематикою досліджуваних сюжетів, що розглядаються на матеріалах конкретного регіону, народу або харчового феномену.
Монографія представляє інтерес для фахівців і широкого кола читачів.
Вкус Европы, 978-5-907174-47-4, Видавництво Кучково поле.