ДИВОВИЖНА ХІМІЯ ЖИТТЯ: ЧИ НЕ З’ЇСТЬ ТЕБЕ ТЕ, ЩО ТИ ЇСИ?
Чи справді продукти з барвниками та консервантами загрожують нам здоров’ю? Чи може кава спричинити якісь захворювання? Довгий термін придатності продуктів — чи це позитивний чинник чи небезпека? Скільки слід застосовувати сонцезахисний крем, щоб він був корисним, а не шкідливим? Відповіді на ці та інші запитання пропонує кваліфікований хімік і популяризатор науки Джордж Зайдан у своєму захоплюючому дослідженні: від того, що ми їмо і п’ємо, до того, чим дихаємо, і як різноманітні речовини (від кофеїну до ГМО) впливають на наш організм.
Джордж Зайдан — науковець-хімік, телеведучий і вебведучий, автор декількох вірусних відео TED-Ed. Він створив вебсайт Ingredients National Geographic та був керівником вебсайту Science Out Loud MIT. Його роботи були представлені в The New York Times, Forbes, The Boston Globe, National Geographic Magazine, Science та інших виданнях. Зараз Джордж Зайдан є виконавчим продюсером в Американському хімічному товаристві.
Інгредієнти Справжній склад того, що ми їмо й наносимо на шкіру, Джордж Зайдан, Видавництво Віват.